Grote kans dat je wel eens hebt meegemaakt dat slapen maar niet lukt. Het is een vervelend probleem, omdat je de nachtrust wel nodig hebt om vrolijk de dag door te komen. Merk jij dat je steeds meer moeite hebt met in slaap komen? Blijf dan gerust even verder lezen. Wellicht kunnen de onderstaande tips iets voor jou betekenen. 

Zorg voor rust

Heb jij altijd de neiging om even voor het slapen gaan op jouw telefoon filmpjes te kijken, maar ben je zo opeens twee uur verder? Ja, dat komt allemaal door het gebrek aan rust voordat je gaat slapen. Om makkelijker in slaap te komen, zal je dus voor rust moeten zorgen. Dit betekent minstens een uur voordat je gaat slapen de telefoon wegleggen om niet afgeleid te raken. 

Weet je alleen niet wat je dan moet doen voordat je gaat slapen? Denk dan eens aan het lezen van een boek. Er zijn vast nog wel een aantal boeken die jij ooit gelezen wil hebben in jouw leven. Schaf die boeken dan vooral aan en wissel de telefoon in voor een goed boek. Je zal merken dat je met een fijn boek veel sneller in slaap valt. 

Zorg voor ritme

De meeste mensen die niet makkelijk in slaap vallen, hebben geen fijn ritme. Die mensen gaan bijvoorbeeld laat slapen en staan veel te vroeg op. Dat is niet goed voor een lichaam, omdat het lichaam een minimaal aantal uur slaap nodig heeft. Het is dus belangrijk dat je een duidelijk ritme hebt waar jouw lichaam aan gewend is. 

In het begin zal het misschien lastig worden om te wennen aan een duidelijk ritme. Zorg ervoor dat je niet opgeeft als het zwaar wordt, maar dat je juist doorgaat. Als het lichaam gewend is om op een bepaald tijdstip in slaap te vallen, zal je geen moeite meer hebben met in slaap vallen. Overigens gaat het wennen best wel snel, dus dat is mooi meegenomen.

Zorg voor comfort

Het klinkt vast niet raar dat een oncomfortabel bed een reden kan zijn dat je moeite hebt met in slaap vallen. Je merkt vaak dat een bed oncomfortabel is op het moment dat je wakker wordt met pijn of veel draait in de nacht. Naast het bed speelt het beddengoed ook een grote rol bij een goede nachtrust. 

Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt uit de verschillende soorten dekbedden om lekker te slapen. Een bekend dekbed is een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed hoeft helemaal niet duur te zijn en daarnaast kan je het dekbed makkelijk in de wasmachine wassen. Hierdoor kunnen mensen met allergieën lekker slapen onder een synthetisch dekbed.